CHOKLADPUDDING MED KANDERADE MANDLAR 4 rejäla portioner 5 dl mandelmjölk 3 msk majsstärkelse 3 msk agavesirap 4 msk kakao 3 msk mandelsmör 1 ägg 1 tsk vaniljpulver Vispa ihop allt i en kastrull. Värm under omrörning och låt sjuda tills krämen tjocknar (

Läs mer

FRUSEN MIDSOMMARTÅRTA botten: 20 mjuka dadlar 2 dl riven kokos 2 dl rostade hasselnötter Mixa allt till en finkornig massa. Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform, tryck ut massan jämt i formen. Ställ i frysen. fyllning: 7.5 dl riven kokos

Läs mer

MANDELKAKA MED SVARTA VINBÄR #glutenfritt 1 frp kikärtor (ca 380 gr) 50 gr smör ca 100 gr mandelsmör 2 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk nystött kardemumma 3 ägg 1.5 dl rörsocker/råsocker 2 dl svarta vinbär (det går förstås att använda andra bär också,

Läs mer

BUBBELSKOLA: BLANC, NOIR OCH ROSÉ Druvorna i Champagne En champagne görs på någon eller några av dessa tre druvor: Chardonnay (vit, dvs grön druva) Pinot Noir (svart, dvs blå druva) Pinot Meunier (svart, dvs blå druva] Vanligt är en blandning av alla t

Läs mer

MOMMAS FRYSTA HALLONPARFAIT 200-400 gr frysta hallon 3 stora ägg 1,5 dl socker 3 dl vispgrädde ca 100 gr chokladknappar/hackad choklad, gärna ruby Tina hallonen och mosa med en gaffel (spara några fina till dekoration). (Om ni undrar så missade jag dett

Läs mer