morotskaka

MOROTSKAKA

kakan:
3 ägg
3 dl kokossocker
3 dl amarantmjöl alt vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
1.5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0.5 tsk ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja/matolja
4.5 dl finrivna morötter (ca 400 gr morötter)

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd sedan ner dem i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Fyll smeten i en form med bakplåtspapper. Du kan antingen ta en rund springform (ca 24 cm) eller en fyrkantig (ca 20x30 cm). Grädda i 150 grader i mitten av ugnen, ca 55-60 minuter. (Känn med sticka - den ska inte vara kladdig.) Låt kakan svalna.

frosting:
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver skal av 1 lime (minst!)
100 gr naturell färskost (typ philadelphia)

Vispa alla ingredienser krämigt (spara hälften av limeskalet om du använder mer än en lime). Bred frostingen över den svala kakan och dekorera med ev limeskal och kanske en morotbit skuren till formen av en morot.