PÅSKKOLA MED CITRON OCH BRYNT SMÖR 4 dl vispgrädde 4 dl socker 2 dl ljus sirap 150 gr smör 2 ekologiska citroner (rivet skal + saft) 1 krm salt Mät upp alla ingredienser utom smör och det rivna skalet i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt ko

Läs mer

CHOKLADVÅFFLOR MED HALLONSÅS OCH VISPAD YOGHURT Våfflor: 100 gr smör 100 gr mörk choklad 3,5 dl vetemjöl (el bovetemjöl för glutenfritt) 0,5 dl råsocker/kokossocker 2 tsk bakpulver 2 msk kakao 1 tsk vaniljpulver 2 krm salt 2 ägg 2 dl mjölk/mandelmjölk 2

Läs mer

[Bubbelskola: Cru, cuvée och årgång?] När man börjar försöka läsa av en champagneetikett kan man bli lätt förvirrad av alla ord och uttryck - vad betyder Premier cru och vad är skillnaden mellan standard- och årgångschampagne? Förtvivla icke - här kommer

Läs mer

HALLONMAZARINMUFFINS ca 12 st 3 dl mandelmjöl 3 msk flytande honung/agavesirap 5-6 hallon Mixa till en fast klump av mandelmassa. 150 gr rumsvarmt smör 1 dl kokossocker/rårörsocker 2 ägg 2 dl bovete/vetemjöl 1 tsk bakpulver 1-2 dl hallon mandelspån B

Läs mer

VARM CAMENBERT MED NÖTTER OCH HJORTRONDIPP 1 hel rund Camenbertost 2-3 dl hackade nötter 2-3 msk flytande honung/agavesirap 150 gr hjortron 1/2 röd chili 2 msk vitvinsvinäger 2 msk socker 1 krm salt Börja med hjortondippen: Kärna ur och finhacka chilin

Läs mer