RECEPT: DAMMSUGARE MED ROSTADE HASSELNÖTTER OCH BLÅBÄRSMARSIPAN

DAMMSUGARE MED ROSTADE HASSELNÖTTER OCH BLÅBÄRSMARSIPAN

Marsipan:
3-3,5 dl mandelmjöl
3 msk agavesirap
2-3 msk blåbär

Fyllning:
2 dl havregryn
100 gr rostade hasselnötter
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
50 gr smör

Dopp:
100 gr vit choklad

Mixa alla ingredienser till fyllningen, lägg i plastfolie och kyl en stund. Gör marsipanen under tiden: mixa alla ingredienser till hyfsat fast konsistent. Kavla ut mellan två bakplåtspapper till en rektangel ca 15 x 30 cm. Ta fram och rulla fyllningen till en lång korv, lägg mitt på marsipanarket och rulla ihop. Skär till bitar, ca 5-6 cm, och lägg i kyl medan du smälter chokladen.

Doppa ändarna i den smälta chokladen. Blir det någon choklad över så kan du ta en gaffel, doppa i chokladen och "vifta" över dammsugarna i trassligt mönster. Låt chokladen stelna i kyl innan du äter. Kan förvaras i kyl eller frys.