RECEPT: FÖRRÄTT MED ROTSELLERI OCH ROM

BAKAD ROTSELLERI MED CITRONSMETANA, BRYNT SMÖR OCH ROM
4 förrättsportioner

4 skivor rotselleri,knappt 1 cm tjocka
2 dl smetana
rivet skal från 1 citron
1 burk tångrom (el löjrom om du kan och vill...)
ca 50 gram smör ärtskott
olivolja
salt och peppar

Lägg rotselleriskivorna på bakplåtspapper i en ugnsform. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Baka i ugnen, 200 grader ca 15-20 minuter. Skivorna ska ha mjuknat men ha kvar lite tuggmotstånd.

Blanda smetana med citronskal, salta och peppra krämen.

Bryn smötret nötbrunt i kastrull.

Vid servering: rotselleriskivor i botten (kan vara ljumna eller kalla), lägg på en rejäl klick citrankräm och en stor klick med rom. Häll på brynt smör och dekorera med ärtskott. Servera direkt och njut med bubbel till!