RECEPT: FRUSEN MIDSOMMARTÅRTA

FRUSEN MIDSOMMARTÅRTA

botten:
20 mjuka dadlar
2 dl riven kokos
2 dl rostade hasselnötter

Mixa allt till en finkornig massa. Spänn fast bakplåtspapper i botten av en springform, tryck ut massan jämt i formen. Ställ i frysen.

fyllning:
7.5 dl riven kokos
saft och skal från 2 citroner (ca 1 dl saft)
2 msk kokosolja
1 dl kokosmjölk
0.5 tsk vaniljpulver

Kör kokosen länge i mixer/matberedare (5-10 minuter). Tillsätt kokosoljan och fortsätt mixa till slät smet. Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Bred ut fyllninge över botten i formen, ställ i frysen.

topping:
1 liter jordgubbar
2-3 tsk agavesirap

Mixa slätt och häll över fyllningen i formen (spara några jordgubbar till dekoration). Ställ tårtan i frysen tills det är dags att äta. Ta fram ca 30-40 minuter innan servering och dekorera tårtan med jordgubbar, ätbara blommor, choklad eller vad du känner för.

Tårtan har ganska lite sötning - vill man ha lite mer så lägg till lite socker/sirap/honung i kokosfyllningen. Och vill du hellre ha flädersmak (än citron) så go for it med koncentrerad flädersaft! (Och då får du ju automatiskt lite mer sötning.) Njut!