RECEPT: GLUTENFRIA KARDEMUMMABULLAR MED RABARBERFYLLNING

GLUTENFRIA KARDEMUMMABULLAR MED RABARBERFYLLNING

ca 25-30 st

bulldeg:
5 dl mjölk
50 gr jäst
0.5 dl fiberhusk
1 ägg
1 äggvita
1 dl rårörsocker
2 tsk nystött kardemumma
0.5 tsk salt
3 dl rismjöl
2.5 dl majsmjöl
1.5 dl majsstärkelse
75 gr rumsvarmt smör

fyllning:
2-3 stjälklar med rabarber
100 gr smör
1 dl rårörsocker
1 msk nystött kardemumma
1 tsk vaniljpulver

pensling:
1 ägg
rårörsocker

Degen: Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i mjölken. Sätt degkrokarna i elvispen och blanda ner fiberhusk, ägg, äggvita, socker och kardemumma. Låt svälla några minuter. Blanda sedan ner de torra ingredienserna och arbeta till en jämn det. Klicka i smöret lite i taget och arbeta in i degen. Täck med bakduk och låt jäsa i minst en timme.

Fyllning: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor (några milimeter). Bryn smöret nötbrunt i en stekpanna. Rör i sockret och sedan rabarber, kardemumma och vanilj. Låt puttra på låg/medelvärme tills rabarbern har mjuknat. Ställ åt sidan och låt svalna medan degen jäser klart.

Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en stor rektangel. Bred på fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär ca 3 sm breda skivor av rullen och placera ut på en bakplåtspappersklädd plåt med bara någon centimeters mellanrum. Går även att sätta varje bulle i pappersform, men bullarna blir då något torrare. Skrapa upp fyllningen som runnit ut på bakbordet och häll över bullarna. Låt nu jäsa i en timmer eller mer. Sätt ugnen på 225 gr. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna. Strö över rårörsocker och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.