RECEPT: GRÄSLÖKSPANNACOTTA MED RÖKT RENSTEK OCH LINGON

GRÄSLÖKSPANNACOTTA MED RÖKT RENSTEK OCH LINGON
4 förrättsportioner

1 gelatinblad
1,25 dl grädde
0,75 dl matlagningsyoghurt
0,75 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 dl hackad gräslök
4 skivor rökt renstek
1 dl lingon
ev lite mer hackad gräslök

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Ta den från värmen. Krama ur gelatinet och rör ner det i grädden så att det smälter. Blanda i yoghurt, salt, peppar och gräslök. Häll smeten i 4 mindre formar/glas. Låt dem stelna i kylen i minst 4 timmar eller över natten.

Skär rensteken i strimlor och lägg ovanpå pannacottan. Strössla över lingon och hackad gräslök.  Färdigt att servera!

Tips! Byt ut renstekstoppingen mot löjrom - yummy det också! Servera med champagne, vad annars liksom? ;D