RECEPT: MOMMAS FRYSTA HALLONPARFAIT

MOMMAS FRYSTA HALLONPARFAIT

200-400 gr frysta hallon
3 stora ägg
1,5 dl socker
3 dl vispgrädde
ca 100 gr chokladknappar/hackad choklad, gärna ruby

Tina hallonen och mosa med en gaffel (spara några fina till dekoration). (Om ni undrar så missade jag detta steg - mosade inte hallonen och de gav därför inte så mycket färg som de gör om man kommer ihåg att mosa :)). Dela äggulor och -vitor i varsin bunke. Vispa äggulorna porösa med hälften av sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare en stund så att marängmassan blir stel igen. Vispa grädden i en annan bunke. Blanda ner hallonmoset i äggulesmeten. Tillsätt grädden och chokladen. Vänd till sist ner äggvitesmeten. Häll antingen upp smeten i en springform eller i portionsformar/glas och ställ i frysen minst 3-4 timmar. Ställ i kyl en stund innan servering och dekorera med hallon.