recept: vegansk kladdkaka

VEGANSK KLADDKAKA

3 msk chiafrön
2 dl vatten
10 färska dadlar
0,5 dl riven kokos
1 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
5 msk kakao
0,5 dl kokosolja
1 kryddmått havssalt
kokosolja och riven kokos till formen

kokosgrädde och bär till servering

Häll chiafrön och allt vatten i en skål och låt stå. Smörj och "bröa" en form med kokosolja och kokosflingor. Mixa dadlarna med kokosflingor i en matberedare. Blanda i resten av de torra ingredienserna och mixa vidare. Häll i kokosoljan och chia-vatten-blandningen. Mixa en sista gång. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader ca 15 minuter. Ta hellre ut när den nästan känns för kladdig, den stabiliserar sig något när den svalnar. Servera med vispad kokosgrädde och valfria bär.