Formgivare med trassligt hår och trassel på hjärnan. Många köksdetaljer, från disktrasor och servetter till brickor och kaffemuggar står på menyn i egna varumärket erika tubbin. Från början var det smycken av trassliga trådar som gällde, efterhand har fokus skiftat till tryckta mönster på olika produkter men de trassliga referenserna har hängt med. Alla produkter tas fram i samarbete med svenska eller europeiska tillverkare. Småskaligt, nära och gärna miljösnällt.
Ateljé/kontor finns på Stohagsgatan 6B i Norrköping. Produkterna säljs via egen webbutik samt hos drygt 200 återförsäljare runtom i Sverige (plus en liten men växande skara i utlandet).

HUR DET BÖRJADE...
"När jag var tolv år köpte jag en egen symaskin. Mammas gamla mekaniska Huskvarna räckte inte längre till. Uttjänta bomullslakan och gamla spetsar vi hade i lådorna omvandlades till blusar som jag sålde i min gamla lekstuga. Mina kompisars mammor blev de första "frivilliga" kunderna ...

Senare i tonåren tog musik och dans över de kreativa krafterna och mina universitetsstudier ledde till en karriär inom administration och information på några av Sveriges främsta museer. Många år senare hittade jag lite silvertråd och pärlor i en hantverksbutik och det började trassla till smycken. Först som en hobby, men efter några år prövade jag mina vingar som entreprenör och år 2005 lämnade jag min anställning för att bli designföretagare på heltid. Under nu drygt 15 år har verksamheten utvecklats och böljat från egen smyckestillverkning, egen butik i 7 år och vidare till köks- och inredningsdetaljer och till att mest jobba med återförsäljare. Mina formuttryck har skiftat genom åren - man kan säga att det har varit mycket trial and error ;) - men de trassliga mönstren inspirerade av smyckestrådarna har följt med hela tiden. Nu känner jag mig starkt förankrad i ett grafiskt, svartvitt formspråk med många kluriga, humoristiska budskap. Och även om man aldrig så noga kan veta var saker leder vidare så är en sak är iallafall säker - nu får sortimentet inte längre plats i en lekstuga.”

VEM ÄR ERIKA?

namn: Erika Tubbin (f Hellström)
född: 1970
bor: villa i Norrköping
familj: man och två vuxna barn. mamma och bästa kompis räknas också till familjen.
gör: formger alla produkter i varumärket erika tubbin och driver företaget
gillar: natur (fjäll! skog! hav!), champagne, jobba hårt, lugn & ro, fika, resa, färg & form, god mat, träna, baka, bada och när nya idéer kan sjösättas snabbt
ogillar: konflikter och bananer
tillbringar: gärna tid på landet i både Östergötland och Härjedalen

Allt gott!
Erika